Verslag Koninginnedag 2013

Op zaterdag 27 april organiseerde het Oranjecomité een gezellige middag bij café Duijn. Alle aanwezigen kregen eerst een lintje met een kroontje uitgereikt van het comité. Daarna vertelde gastspreker Gert Tromp uit Slootdorp smakelijke anekdotes over zijn tijd als groenteman (als de klanten “groenteboer” zeiden, dan was het niet best). Hij had een schrift ol met krabbels van klanten die onder hun bestellijstje nog iets extra’s wilden vertellen an de groenteman. De zaal hing aan zijn lippen! Tussendoor zong zijn dochter Annemarie mooie liedjes. Na de verloting in de pauze was er nog een extra prijs voor degene die een rode stip onder zijn of haar kroontje had. Na de pauze zong Annemarie nog een aantal liedjes en tenslotte vertelde Gert nog een stukje in dialect. Al met al een gezellige middag, zoals vooraf aangekondigd.
foto 1
Op Koninginnedag begon de jeugd met het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus (de teruggestuurde kaartjes mogen t/m 31 mei worden ingeleverd bij Tiny Laan, Wezenweid 17). Daarna was er in de kantine een grappige clown voor de jongste jeugd en voor de “groters” een spellencircuit in de Mantel. Die was anders opgezet dan anders, want de kinderen werden in teams verdeeld, die tegen elkaar moesten strijden om de prijzen. Met name het kussengevecht was spectaculair, maar een natte spons naar het hoofd Jeroen gooien blijft ook een feest.

’s Middags was er dit jaar geen autosterrit, zodat iedereen sportief op de fiets kon. Er stond een stevig windje, maar het was gelukkig droog. Zoals gebruikelijk moesten er tijdens de route vragen worden beantwoord, maar er was dit jaar een extra vragenvel voordeelnemers van 16+. Hierdoor konden we een aparte prijsuitreiking doen voor de jeugd en de volwassenen.

Bij de Jeugd ging de 1e prijs, een uurtje bowlen, naar Roos Knijn en bij de volwassenen was er een gedeelde 1e plaats voor de familie Pronk/Ridder. Ook die mogen een uurtje naar de bowlingbaan. Na afloop was het nog lang gezellig bij café Duijn.

Het oranjecomité kijkt terug op een zeer geslaagd feest en bedankt iedereen die hieraan heeft bijgedragen.
Het Oranjecomité: Wim, Manja, Kees, Brenda, Ronald, Tiny en Michel