Terugblik 2014

Verslag Koningsdag 19 en 26 april 2014

Het Oranjecomité kijkt terug op een bijzonder geslaagde eerste Koningsdag.

Op zaterdag 19 april  was er een goed bezochte 55+ middag met een optreden van het Westfries Genootschap. Rene Dijk en Jan Steens brachten in het Westfries mooie liedjes en sketches met de bekende “drouge” Westfrieze humor.

Op Koningsdag hadden we de hele dag een stralend zonnetje. De jeugd van Spierdijk trapte af met het hijsen van de vlag, begeleid door het Wilhelmus. Daarna werden de ballonnen opgelaten, ze waaiden richting Texel. De teruggestuurde kaartjes konden tot 24 mei worden ingeleverd. Het verste kaartje kwam op naam van Remon Laan.

Daarna werd de jongste jeugd vermaakt door clown Peppino en vermaakten de oudere kids zichzelf met leuke spellen in de Mantel en op het handbalveld.

’s Middags vertaalde het mooie weer zich in veel deelnemende fietsers, zo’n 120 personen. De fietstocht bracht ons langs Ursem, Rustenburg en De Goorn. Het was weer een mooie route en gelukkig stonden er nog (net) veel tulpen in bloei. Degenen die de meeste vragen goed hadden beantwoord, waren Remon Laan (3), Carola Vlaar (2) en fam. Bargman (1).

Terug van weggeweest: de Autosterrit, deze keer met een andere opzet, waarbij de route makkelijker te rijden is geworden. Tijdens de route moest een vel met vragen worden beantwoord, waarvan de antwoorden langs de route moesten worden gevonden. De volgende equipes behaalden de beste resultaten: Ron & Sandra (3), Erik en Carlo (2) en het team Kuiper/Entes (1). Voor de kinderen was er een apart vragenvel, zodat die zich niet hoefden te vervelen als hun ouders het te druk hadden met de route en vragen…

De 21 deelnemende teams waren erg enthousiast over deze nieuwe opzet, dus wellicht heeft de Autosterrit de stijgende lijn weer ingezet.

Bij de inschrijving ontvingen alle deelnemers aan beide tochten een consumptiebon, dus na afloop was het al snel (en nog lang) gezellig bij Duijn.

Het Oranjecomité bedankt iedereen voor zijn/haar deelname, bijdrage en/of gezelligheid.

Manja, Kees, Tiny, Wim, Brenda en Michel