2015 Verslag activiteiten

Verslag Koningsdag weekend 25 en 27 april

Het Oranjecomité kijkt terug op een zeer geslaagd Koningsdag-weekend.

Op zaterdag 25 april hadden we bij café Duijn een goed bezochte 55+ middag met een optreden van cabaretier Theo van den Oever. Hij bracht mooie liedjes van lang en minder lang geleden, met af en toe een kwinkslag tussendoor. Er werd flink meegezongen en genoten van het programma en van elkaar.

De weersverwachtingen voor Koningsdag waren lang niet goed, maar het was ’s morgens de 27e toch stralend mooi weer. De ballonnen, die na het vlag hijsen werden losgelaten, tekenden prachtig af tegen een strakblauwe hemel. De wind stond in oostelijke richting, dus we verwachten wel een aantal kaartjes retour. Ze mogen tot 23 mei worden ingeleverd bij Tiny Laan (Wezenweid 17). Voor de drie kaartjes die het verst gevonden zijn, ligt een prijs te wachten. De uitslag zullen we daarna op onze website plaatsen.

Aansluitend werd de jongste jeugd vermaakt door clown Dennis. Aangezien het Eerste van Sint George de dag ervoor kampioen was geworden, moesten we uitwijken naar de nieuwe tenniskantine, waarvoor onze dank. Het was erg knus en het optreden werd zeer gewaardeerd door de jeugd.

Voor de oudere jeugd was een spellencircuit uitgezet, dat kon gelukkig voor een groot gedeelte buiten. Wim en Cok hadden een paar nieuwe spellen bedacht en met name de rolstoelrace was een succesnummer.

’s Middags was er bij de fietstocht wat minder deelname dan anders. Of dat nu door het weer kwam, of door het kampioenschap van Sint George, daar zullen we wel nooit achter komen… De route, door onder meer Zuidermeer, Leekermeer en Wognum, was in ieder geval weer prachtig. Vooral nu alle tulpenvelden nog volop in bloei stonden.

De prijswinnaars van de fietstocht waren: Margret Blom (3), Kjell, Sem, Luc en Stijn (2) en familie Snoek (1). De gehele ranglijst en de goede antwoorden op de vragen kun je vinden op onze website.

Voor het tweede jaar hadden we voor de autorijders een Bolletje-Pijltje puzzelrit uitgezet. Dit is een systeem, waarbij de route makkelijker te rijden is, zodat er geen deelnemers uit de route hoeven te raken. Het deelnemersaantal lag beduidend hoger dan vorig jaar, waaruit wij opmaken dat deze aanpak gewaardeerd wordt. Tijdens de route moest een aantal vragen worden beantwoord, waarvan de meeste antwoorden langs de route moesten worden gevonden. Voor meerijdende kinderen was er weer een apart vragenvel en ook deze werden fanatiek ingevuld. De puzzelrit ging onder andere door de fruittuinen van de streek en een stuk over de IJsselmeerdijk, een schitterende omgeving. De volgende equipes behaalden de beste resultaten: familie Kuiper (3), familie van der Himst (2) en Cees Klaver (1). Ook van de autopuzzelrit staan de volledige ranglijst en de antwoorden op de vragen op onze website.

Het Oranjecomité bedankt iedereen voor zijn/haar deelname, bijdrage en/of gezelligheid.