Verslag editie 2018

Verslag koningsdag 2018

 

21 april 2018

Zaterdag 21 april was een prachtige dag qua weer. De zon scheen ruim en in cafe Duijn hebben we een leuk oranjefeest gehad met een gezelloge groep mensen. De begeleiding was in handen van Michel van Grinsven die een mix bracht van verhalen en liedjes. Ondertussen deed hij nog een aantal goochel trucks en had zelfs zn bruikspreekpop jeroentje van stal gehaald.

Iedereen had een mooie middag gehad en ging voldaan weer terug naar huis.

 

27 april 2018

Koningsdag zelf begon prachtig qua weer. Om 8:30 kwamen de eerste kinderen om in te schrijven voor de mooist versierde fiets. Wat waren ze dit jaar weer mooi en wat hadden alle kinderen toch weer hun best gedaan, fantastisch om te zien.

Om 9:00 werd de dag officieel afgetrapt met het zingen van het Wilhelmus. Daarna verzamelde de kinderen zich rondom de ballenmachine, inmiddels een legendarisch onderdeel van koningsdag die niet gemist kan worden. Ook dit jaar was de machine weer iets verder geoptimaliseerd om de ballen zover mogelijk de parkeerplaats op te krijgen. Zo’n 50 kinderen deden mee in de 3 ronden die totaal gehouden werden.

Na dit spektakel werd de groep kinderen in twee delen opgesplitst. De kleinsten konden in de tennis kantine genieten van Chris Champion die met grappen en grollen de kinderen vermaakte. Voor de oudere jeugd was er een groot springkussen die volop gebruikt werd en met het mooie weer erg populair was.

Om 12:00 uur werden de prijzen verdeeld en werden de voorbereidingen gestart voor het middagprogramma. Vanaf 13:00 kon er in cafe Duijn ingeschreven worden voor de auto- en fietssterrit. Zo’n 15 ploegen deden mee aan de fietstocht, die weer een prachtige route leidde door Westfriesland.

De autorit had 27 deelnemende teams, waarin ook 18 kinderen meededen. Deze tocht langs de lage hoek en daarna langs de mooie dorpjes in de omgeving van Schagen was ook zeer geslaagd.

Bij terugkomst bij Duijn was het al erg gezellig. Nadat iedereen was binnengekomen werd het rad van avontuur gestart en de prijsuitreiking van de tochten. Hierna bleef het nog lang gezellig in het cafe.

Al met al was het een zeer geslaagde koningsdag en wij hebben ervan genoten. Wij willen iedereen bedanken die heeft meegeholpen en heeft meegedaan aan de festiviteiten. Hopelijk doen jullie allemaal ook volgend jaar weer mee.

Kees, Wim, Cok, Marleen, Mark, Manja, Brenda en Niels