Nieuws

02-04-2018

Het Oranjecomite doet mee aan de Rabobank clubactie. Alle leden van Rabobank West-Friesland worden persoonlijk uitgenodigd om hun stemmen uit te brengen. Ieder lid krijgt vijf stemmen ter beschikking die uitsluitend via internet uitgebracht kunnen worden.

De leden krijgen aan het begin van de stemperiode een oproep hun stemmen uit te gaan brengen. De stemperiode loopt dit jaar van 8 mei t/m 28 mei 2018.

Vanuit het oranjecomite willen we u vragen uw stem aan ons te gunnen. Foto met mensen erop die een vereniging afvaardigen

 

20-04-2017
Het programma voor komend jaar is weer bij iedereen in Spierdijk in de bus gevallen. Als u deze niet heeft gehad is het hier te vinden: Programma Koningsdag 2017.

25-03-2017
De voorbereidingen voor dit jaar zijn inmiddels in volle gang. Wij hebben er weer zin in en gaan weer een paar leuke activiteiten voor iedereen neerzetten. Daarvoor hebben we sinds kort het bestuur versterkt met Marleen Jansen. Zij gaat o.a. onze Facebookpagina opfrissen en bijhouden. Houd die dus ook in de gaten om up-to-date te blijven met alles.

Het programma voor dit jaar komt binnenkort hier te staan onder het menu bij 2017. Er wordt nu nog hard aan gewerkt. De oudere jongeren kunnen zaterdagmiddag 22 april in ieder geval alvast vrijhouden en natuurlijk voor iedereen Koningsdag zelf! Onze koning wordt 50 dit jaar en op al onze activiteiten willen wij daar aandacht aan geven. Zeker een reden om met ons mee te doen dus!

10-10-2016
Afgelopen week hebben wij onze eerste vergadering weer gehad voor Koningsdag 2017. Daarbij was ons kersverse nieuwe lid Mark Blankendaal ook aanwezig. Ook vanaf deze kant nog van harte welkom Mark, wij hopen dat wij nog lang van je inzet en goede idieeën mogen genieten!
De vergadering werd overigens geleid door onze kersverse voorzitter Kees Schoon, die Michel Steur heeft opgevolgd. Michel vond het na vele jaren tijd worden om zijn zinnen ergens op te zetten en is uit ons comité gestapt. Nogmaals bedankt voor alles Michel, nu kan je mooi zelf eens meedoen aan de sterrit!
De eerste opzetjes voor het programma van komend jaar hebben wij dus alweer gemaakt. Wij houden u op de hoogte!

14-5-2016
De website is bijgewerkt met foto’s van dit jaar en een verslag van de activiteiten. Het was weer zeer geslaagd allemaal!

26-4-2016
Het programma morgen gaat gewoon door, ondanks de tegenvallende voorspellingen. Laat dus niet verstek gaan!
Dit jaar is er bij ons eindfeest in Café Duijn ook weer bier uit glas, een prachtig gebaar, dus kom met ons proosten na de sterritten vanaf 16:00 uur, ook als je daarmee niet hebt meegedaan!

19-4-2016
55+middag

15-4-2016
Het programma is rond en is inmiddels huis aan huis bezorgd. Als u het kwijt bent of niet gehad heeft kunt u het downloaden door op Programma Koningsdag te klikken.

23-3-2016
Het voorlopige programma voor dit jaar ziet er als volgt uit:

9 t/m 16 april programmaboekje en enveloppe in uw brievenbus
23 april          55+ middag in café Duijn.
27 april          Vanaf 09:00 uur nieuw spel voor alle kinderen t/m groep 8 bij Sint George.
Vanaf 09:30 uur voor kinderen t/m groep 3 een entertainer in de kantine.
Vanaf 09:30 uur spellencircuit voor de oudsten t/m groep 8 in de Mantel.
Omstreeks 11:00 uur einde ochtendprgramma.
27 april          Tussen 13-14 uur start fietstocht en auto puzzelrit. Finish in café Duijn.
Omstreeks 18:00 uur prijsuitreiking beide tochten

19-1-2016
Gisteravond hebben we onze eerste vergadering van dit jaar weer gehad. We gaan er ook dit jaar weer vol tegenaan om er iets moois van te maken! We zitten vol energie en nieuwe ideeën. Zoals bijvoorbeeld iets nieuws in plaats van de ballonnenwedstrijd, die we helaas niet meer mogen houden. Maar er komt een waar spektakel voor terug kan ik alvast beloven, meer verklap ik nog niet!!!

11-6-2015
Uitslag ballonnenwedstrijd Koningsdag:
Er stond op Koningsdag een gunstige, oostelijke wind, richting Friesland dus. Er zijn in totaal 8 ballonkaartjes in die regio teruggevonden en teruggestuurd. Op het kaartje hieronder kun je zien waar de ballonnen zijn gevonden. Het sterretje op de kaart is Spierdijk:
kaart NL
De winnaars van de ballonnenwedstrijd zijn:

1e prijs:           Perry Feld                   gevonden in Steggerda

2e prijs:            Lotte Molenaar           gevonden in Marknesse

3e prijs             Abe Snoek                 gevonden in Emmeloord

Allemaal gefeliciteerd! Jullie kunnen je prijs ophalen bij Tiny Laan, Wezenweid 17.

Dit zijn de andere kaartjes die zijn teruggestuurd:

Danique v/d Langenberg       gevonden in Tollebeek

Jille Snoek                              gevonden in Urk

Jonna Koopman                     gevonden in Volendam

Elize Laan                              gevonden in Purmerend

Eerlijk gezegd is er ook nog een ballonkaartje teruggestuurd uit Eelde (Groningen), maar dat was de ballon van Marit Lakeman en Marit is al te oud om aan de wedstrijd mee te doen.

6-6-2015
Sorry kinderen (en ouders), nog even geduld voor de uitslag van de balonnenwedstrijd. Er zijn 8 kaartjes terug gemeld en wij zijn druk bezig met het nalopen van de afstanden. Vrijdag 12 juni zal de uitslag hier en op onze facebookpagina verschijnen, net als in de nieuwe editie van de Dorpsbanier Spierdijk.

18-5-2015
De uitslag van de ballonnenwedstrijd volgt eind deze maand. Inmiddels zijn al meerdere ballonnen teruggemeld uit het noorden en oosten van ons land!

18-5-2015
Kjell Doornebos is de winnaar geworden van de leukste versierde fiets tijdens onze fietsrit. Als prijs kreeg hij vier krasloten uitgereikt:
kjellprijs P1050105_resize

18-5-2015
Jeroen Knijn is de winnaar geworden van onze fotoprijsvraag met onderstaande ludieke foto. Als prijs kreeg hij uitgereikt 4 maal een 1/5 staatslot:
jeroenprijs IMG-20150509-WA0001bew

29-4-2015
Hier vind je de einduitslagen en de juiste antwoorden op alle vragen van onze fietspuzzelrit en autosterrit:
Einduitslag auto sterrit  en  Einduitslag Fietstocht 2015De deelnemers die hun prijs nog niet hebben gehad krijgen deze zo snel mogelijk uitgereikt.

De winnaars van het fietsversieren en de fotowedstrijd zullen nog bekend gemaakt worden, houdt de site of facebook in de gaten.

25-4-2015
Het programma voor maandagmorgen wijzigt iets door het (mogelijke) kampioenschap van onze voetballers de dag ervoor. We verzamelen maandagmorgen daardoor niet in de kantine van St George maar in De Mantel. Na het oplaten van de ballonnen gaan de jongste kinderen naar de kantine van de Tennis ipv naar de kantine van St George. De oudere jeugd blijft in De Mantel.

23-4-2015
Wie van de kinderen versiert dit jaar zijn fiets bij de fietstocht het allermooiste?? Doe je best en win een leuke prijs!!

En wie maakt dit jaar op Koningsdag tijdens één van onze activiteiten de allerleukste foto? Ook die wint een leuke prijs!! Dus maak een leuke foto en tag ons op Facebook om mee te kunnen doen.

16-4-2015
In ons programma staat aangekondigd dat er na onze 55+ middag in Café Duijn een boekpresentatie zal plaatsvinden door comité Oud Spierdijk. Dit gaat helaas NIET door.
De foto-expositie van Duijn zal wel te bewonderen zijn.

10-4-2015
Vanaf vandaag vinden de inwoners van ons dorp weer ons welbekende programma in de brievenbus. Met daarbij natuurlijk onze enveloppe. In de week van 12 t/m 18 april komen we deze weer bij u ophalen. Wij hopen van harte dat u hem gevuld weer aan ons teruggeeft!
Als u het programma niet heeft gehad vindt u het hier ook elders op de website.

18-3-2015
Vandaag is Cock Snoek toegetreden tot het bestuur van ons comité. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. We heten hem bij deze nog van harte welkom en hopen nog lang van zijn inbreng te kunnen genieten.

12-2-2015
De voorbereidingen voor ons programma van 2015 zijn al weer begonnen. Als onderdeel daarvan hebben we onze website bijgewerkt en wat aangepast. Nieuw zijn bijvoorbeeld het programma voor 2015 of het verslag van vorig jaar.