2016

Verslag Koningsdagactiviteiten Oranjecomité Spierdijk

Voorafgaand aan Koningsdag 2016 was er voor de oudere en minder oude inwoners van Spierdijk een gezellige middag bij café Duijn. Deze middag werd goed bezocht en de mensen die de hagelbui vlak voor aanvang hadden getrotseerd, zagen een optreden van het Westfries Collectief van René Steens. Zijn liedjes waren mooi en zijn anekdotes waren herkenbaar en soms een beetje “skuin”.

Koningsdag zelf begon met een zorgwekkende weersverwachting. Gelukkig begon de dag met een strakblauwe lucht en fluitende vogels. Veel kinderen hadden gehoor gegeven aan de oproep om hun fiets te versieren, waardoor het al snel een kleurrijke boel was bij het Sportcomplex. De mooist versierde fiets was van Zoë.

Vervolgens werd een golfballenwedstrijd gehouden. Alle kinderen kregen bij binnenkomst een lootje met een nummer dat overeenkwam met de nummers op twee golfballen. Alle ballen werden daarna in een grote knikkerbaan gegooid en de ballen die daarna het verste de straat op rolden, leverden een prijs op. Die prijzen gingen naar Joel en Puk (3e), Mel en Josiene (2e) en Miles en Mike (1e). Kijk op onze website of onze facebook-pagina voor leuke filmpjes van de versierde fietsen en de golfballenrace.

Hierna konden de jongste kinderen aanschuiven voor een optreden van goochelaar Magic Collo en mochten de oudere joôs zich uitleven met bizarre spellen zoals kussengevecht, rolstoelrace en sponsgooien op Jeroen. Wat ook zeker genoemd moet worden, zijn de Willem en Maxima puzzels, die door Heleen Verduijn prachtig beschilderd zijn. Deze puzzels stonden ’s middags bij café Duijn tegen de gevel.

’s Middags was de animo voor de fietstocht vanwege het weer niet heel groot. De route ging via De Leet en de Julianastraat door de Mijzerpolder; vervolgens door Schermerhorn en Avenhorn en via de Sevendeelweg weer naar Spierdijk. De lange route maakte een ommetje door Berkhout en het Klompenmakerspad. De prijswinnaars onder de fietsbikkels waren Anita & Rob Stuijt en Sjaak Snoek (3e), Dirk Molenaar (2e) en Marjo Blankendaal (1e). De deelname aan de autopuzzeltocht was overweldigend: er reden 52 auto’s mee (2x zoveel als vorig jaar!) en voor het eerst waren er veel deelnemers van buiten het dorp. Volgens velen was de route (door o.a. Scharwoude, Middelie en Kwadijk) erg mooi en de vragen goed gevonden, maar soms moeilijk te vinden. De equipes die daar de minste moeite mee hadden, waren Fam. Steur (3e), Fam. Van der Hulst (2e) en Cees Klaver (1e). De kindervragen werden het beste beantwoord door Sam, Luc en Roy.

Na de beide ritten bleven veel mensen gezellig naborrelen bij cafe Duijn, waar de foto’s van de autopuzzeltocht op de TV te zien waren.

Wij hebben deze Koningsdagviering met veel enthousiasme voorbereid en georganiseerd. Het doet ons dan ook plezier dat we zoveel mensen een leuke dag hebben kunnen bezorgen.

Heel graag tot volgend jaar!

Stichting Oranjecomité Spierdijk

Wim, Tiny, Kees, Manja, Cok, Brenda en Michel