2011 Aktiviteiten

Oranjecomité Spierdijk

Ter gelegenheid van Koninginnedag 2011 organiseren wij op zaterdag 16 april en zaterdag 30 april een programma voor jong, oud en alles wat er tussenin zit!

Gezellige middag op zaterdag 16 april 2011
In zaal Duijn [ www.bowlingspierdijk.nl ]organiseren we wederom een gezellige middag voor oud en jonger. Cabaretier Aris Bouwens uit Noord – Scharwoude [ www.arisbouwens.nl ] vertelt leuke anekdotes uit vroeger tijden. We beginnen om 14.00 uur, natuurlijk met koffie en iets lekkers. In de pauze maakt u kans op mooie prijzen, met het lot dat u ontvangt bij binnenkomst.  Dus kom naar deze leuke middag in zaal Duijn. Het comité rekent weer op een volle zaal. De aanvang deze middag is 14.00 uur en het programma zal rond de klok van 16.30 afgelopen zijn. De toegang is gratis.

KONINGINNEDAG 30 april 2011
Ochtendprogramma voor de jeugd
Alle kinderen vanaf 3 jaar t/m groep 8 worden om 09.00u verwacht in de kantine van Sint George. Daar knopen we eerst de kaartjes aan de ballonnen. Deze kaartjes worden van tevoren op school uitgedeeld en dienen dus op 30 april meegenomen te worden. Neem ook het controlestrookje mee, want als er geen ballonnen terug komen, dan trekken we de prijzen uit de controlestrookjes.

TIP:  vul het kaartje thuis in, dat scheelt veel wachten!

Daarna zingen we buiten het Wilhelmus en hijsen we de vlag. Dan worden de ballonnen losgelaten. Hierna splitsen we de groep:

  • Voor de jongste kinderen ( vanaf 3 jaar t/m groep 3 ) hebben we een leuke theatershow van Chris Champion [ www.chrischampion.nl ]
  • de oudste kinderen ( t/m groep 8 ) spelen in de Mantel een spellencircuit, bestaande uit 10 onderdelen.

Om ongeveer 11.00 uur zal het programma voor beide groepen afgelopen zijn.

Fietspuzzeltocht en Autosterrit
Vanaf 13.00 tot 14.00 uur kan erbij café Duijn gestart worden voor beide ritten. De fietstocht hebben we net als vorig jaar verdeeld in een korte (ca. 23km) en een wat langere (31km) route. Tijdens de route kun je nog kiezen. We hebben weer een mooi stukje West-Friesland voor u in kaart gebracht.

De autosterrit is traditioneel tussen de 45 en 60 kilometer lang en brengt u op bekende en minder bekende plekken in onze omgeving. Diegenen die al jaren mee doen, weten ook dat er onderweg veel van uw kennis gevraagd wordt.
Mocht u op die dag nog een bijdrage willen doen voor de onkosten van het Oranjecomité, dan kunt u dat in de ORANJE BUS doen,die bij de inschrijving staat.

Na afloop van de beide ritten is er voldoende gelegenheid om, onder het genot van een drankje en een gezellig stukje muziek, te discussiëren over de vragen en de routes. Tevens zullen er in de zaal kindervideofilmpjes worden afgespeeld en draaien we het Rad van Avontuur. De prijsuitreiking zal rond de klok van zessen plaatsvinden.

Het Oranjecomité is voor het organiseren van het gehele oranjeprogramma geheel afhankelijk van giften. Geef dan ook met gulle hand als wij tussen 11 en 16 april bij u langs komen om de envelop op te halen.

Bij voorbaat vriendelijk dank en tot ziens op 16 en 30 april!

Het Oranjecomité: Tiny, Wim, Manja, Ronald, Elise, Brenda en Michel

Vergeet u niet de vlag uit te steken ?